20 Yaş Diş Çekimi
Çocukluktan beri her bireye, sağlıklı bir insanın ağzında 32 diş olduğu söylenmektedir.
Her birey ağızdaki diş sayısını 32 olarak öğrenmektedir. Bunların 4 tanesi her yarım çenede sağ alt, sağ üst, sol alt ve sol üstte birer tane olmak üzere yirmi yaş dişleridir. Günümüzde bu dişler çoğu kişide oluşmamaktadır. Çenelerin küçülmesine bağlı olarak bazı durumlarda ise gömülü olarak kalmaktadır.
Ağız içinde tam olarak çıkacak yer bulamayan veya sürme pozisyonunun dışında bir pozisyonda gelişen 20 yaş dişleri, diş etlerinin içerisinde gömülü olarak kalırlar. Bazen ise bu dişler yarı gömük pozisyonda ağız içinde yerlerini alırlar. Bu durumlarda bu dişler, çenemizin arka kısımlarında besin artıklarının birikmesi için oda görevi yapmaya başlarlar. Besin artıklarının birikmesiyle bu bölgede diş etinde iltihaplanma ve ağız içi yaraları oluşmaya başlar.
20 yaş dişleri ağızda oluştuktan sonra her yaşta sorun ve ağrı yapabilir. Sorun genellikle 20’lik diş bölgesinde ağrı, şişlik veya öndeki dişte çürük ve bununla birlikte ağrı şeklinde seyredebilir.
Bu dişler ağız içinde bir işlevselliğe sahip olmayacaksa ağız içerisinde hastalıklara ve enfeksiyona sebep olmaması için çekilmelidir.
Diğer Tedavilerimiz